Roosendaal Ring

Roosendaal kampt met grootstedelijke problemen. Bewoners voelen zich niet altijd veilig, ervaren kansenongelijkheid of missen de saamhorigheid in de wijk of buurt. Wie nu opgroeit in de Westrand, Kalsdonk, Langdonk, ’t Oude Centrum en De Kroeven heeft gemiddeld een lager inkomen, woont in een slecht onderhouden woning, krijgt lagere schooladviezen en heeft met hogere zorgkosten te maken. Het Nationaal Programma Roosendaal moet hier verandering in brengen. 

Om dit te bereiken investeert het programma extra in de wijken die dit het hardst nodig hebben. In Roosendaal zijn er al veel buurtinitiatieven en activiteiten van inwoners, de gemeente en maatschappelijke organisaties. Het Nationaal Programma biedt kansen om het aanbod te versterken en uit te breiden.

Partners 

Samenwerking tussen de alliantiepartijen is doorslaggevend om de ambities te kunnen realiseren. Iedereen die de missie van het Nationaal Programma Roosendaal steunt en een bijdrage kan en wil leveren kan aansluiten bij de alliantie. Bewoners met goede ideeën kunnen zich melden bij hun huidige contacten in de wijk (van de alliantiepartners) en later bij het programmabureau. 

De alliantie bestaat uit: Alwel, Politie, WijZijn Traverse groep, MEE West-Brabant, KPO Roosendaal, Stichting OBO, Curio, Kober Kinderopvang, SDW, OMO Scholengroep Tongerlo, JTC Roosendaal, Werkplein Hart van West-Brabant, TWB Roosendaal, GGZ Westelijk Noord-Brabant, VNO NCW Zeeland Brabant, Rijksoverheid en Gemeente Roosendaal.

Meer lezen 

Kenmerken

Op deze visual zijn de kenmerken van gebied Roosendaal Ring te zien. Er leven 38.000 inwoners in 5 wijken. Op sociaaleconomisch gebied zijn er veel bijstandshuishoudens en onderwijsachterstanden. De woningvooraad bestaat voornamelijk uit naoorlogse woningen, en 35% is corporatiebezit. Opvallend is de uitbuiting van en overlast door arbeidsmigranten.
Bekijk hier de kenmerken van het gebied Roosendaal Ring.